Sport.be

Veldrijden

Vanthourenhout: 'Eli is de kopman'

08.01.2020 | Erik Duchateau

Belga

Michael Vanthourenhout is naast Laurens Sweeck en Eli Iserbyt de derde kanshebber op de nationale driekleur bij Pauwels Sauzen-Bingoal. "We kunnen hier zeker het ploegenspel spelen", stelde de West-Vlaming woensdag na de verkenning in Antwerpen.

Vanthourenhout is geen zandspecialist, maar toonde zich toch tevreden na de verkenning. "Dit parcours is, toch zeker voor mij, een verbetering ten opzichte van de Scheldecross. Er zijn minder zandpassages en er liggen een aantal stroken die voor echt explosieve renners zijn. Natuurlijk zal het verschil wellicht wel gemaakt worden op de zandstroken. Als je daar goed door rijdt, kan je 10, 15 seconden nemen en wie daarna dan dat gaatje moet toerijden zal dat voelen."

Niet Vanthourenhout is de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal, maar wel youngster Eli Iserbyt. "Als je ziet welke stappen hij heeft gezet het voorbije seizoen en vooral welke resultaten hij al heeft gereden, dat is het logisch dat hij de uitgesproken kopman is. Hij toonde zich na Mathieu Van der Poel de sterkste de voorbije crossen. Hij heeft in die laatste ronde altijd nog iets over om het verschil te maken en naar die tweede plaats te rijden. De manier waarop hij afgelopen zondag met gemak de maat nam van Corné Van Kessel, zegt genoeg."

"We zullen het ploegenspel spelen. Daar is al over gesproken en we begrijpen mekaar. Veldrijden is een individuele sport, maar je kan op dit parcours wel op een paar passages iets doen voor een ander. Natuurlijk win ik graag ook zelf en ik voel wel dat ik de goede vorm te pakken heb, maar één ding is zeker, we gaan mekaar geen stokken in de wielen steken zondag."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer