Sport.be

Veldrijden

Van Aert: 'Ik maak nog te veel fouten'

04.01.2020 | Marnick Claes

Belga

Wout van Aert eindigde in Gullegem net naast het podium. Hij reed goed mee vooraan, maar na een mindere fietswissel moest Van Aert achtervolgen. "De frisse benen zijn na deze tweede cross weg", lachte Van Aert.

Van Aert reed een sterk eerste deel van de wedstrijd en dicteerde het tempo. "Ik slaagde er vandaag wel in direct mee te rijden voorin. Ik kon zelfs even het tempo bepalen, maar ik moet vooral opnieuw het crossgevoel terugkrijgen. Ik maak immers te veel fouten. In de bochten verlies ik nog te veel snelheid en dus ook tijd. Ik moet meer crossen om beter te worden", zegt Van Aert. 

Het Belgische kampioenschap komt er aan en de vraag is of Van Aert een bepalende rol zal spelen. "De buitenwereld is daar precies meer mee bezig dan ikzelf. Ik kijk wel uit naar het Belgisch kampioenschap. Ik heb daar niets te verliezen. Voor het eerst in feite. Die positie van underdog bevalt me wel. Ik blijf me amuseren tijdens het veldrijden en dat is misschien wel hét belangrijkste van alles", besluit Van Aert. 

Corné van Kessel greep voor de eerste een podiumplaats in dienst van zijn nieuwe ploeg. "Toen Mathieu van der Poel aanging, wisten we dat we aan het rijden waren voor plaats twee. Wout van Aert verdween in de laatste ronde nog en dan plaatste Michael Vanthourenhout in de laatste meters nog een demarrage waar ik niet kon op reageren. Derde worden was dus mijn deel. 
Ik denk dat er wel een paar met de handrem opgetrokken rondgereden hebben. Morgen wacht er nog een cross in Brussel. Het tempo lag wel meteen hoog. Het is voor mij en mijn teamgenoten best nog wat wennen aan onze nieuwe fiets. Aan de balken maakte ik een fout, ging overkop en daarnaast maakte ik ook nog enkel kleine stuurfoutjes. Ik hoop dat de gewenning volgende week zondag wel al iets groter is dan nu. Het hoort er nu eenmaal bij, een nieuwe ploeg en nieuw materiaal. Nu wisselen we in volle seizoen. Dat is anders dan wanneer je in volle voorbereiding op een nieuw seizoen andere dingen aangemeten krijgt", besluit de Nederlander. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer