Sport.be

Veldrijden

Van der Poel: 'Wout deed het vandaag opnieuw meer dan voortreffelijk'

04.01.2020 | Marnick Claes

Belga

Mathieu van der Poel was ook in Gullegem weer de sterkste uit het peloton. De Nederlander reed weer solo naar de overwinning. "Ik ben klaar voor het Nederlands kampioenschap", zegt Van der Poel.

Wout van Aert stond ook aan de start in Gullegem en legde een sterk tempo op in het begin van de wedstrijd. "In het begin van de cross lag het tempo zeer hoog. Het was dan niet het moment om er alleen vanonder te muizen. Op de lange rechte strook stond de wind in het nadeel. Op de rest van het parcours had je minder last van de wind. Zeker ook omdat er een massa volk langsheen het parcours stond. De laatste vijf tot zes crossen is de publieke opkomst telkens zeer groot. Vorig jaar was hier eveens een pak volk, maar vandaag was het nog net iets beter. Het is het bewijs dat het veldrijden verre van dood is", laat Van der Poel weten. 

Na zijn overwinning had Van der Poel nog een paar lovende woorden voor Wout van Aert in petto. "Hij lijkt me best in orde na zijn rentree. Ook in Loenhout was hij al sterk. Hij deed het vandaag opnieuw meer dan voortreffelijk. Wout komt immers van heel ver terug", besluit de Nederlander. 

Michael Vanthourenhout stapt in Gullegem met vertrouwen van zijn fiets en kijkt met vertrouwen naar het Belgische kampioenschap. "Het was geen gemakkelijk parcours, maar ook niet echt superlastig. Met de wind bleef het lang samen en dat maakte het wel spannend voor het publiek. Er zitten weinig rechte stukken in waar je echt op snelheid de kloof kan maken. De laatste ronde die ik vandaag afwerkte geeft me alvast heel veel vertrouwen naar wat eraan zit te komen in Antwerpen. Ik denk dat Eli Iserbyt daarin vertrekt als uitgesproken favoriet. Hij steekt momenteel boven de rest uit", zegt Vanthourenhout. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer