Sport.be

Veldrijden

Zege Van der Poel, Van Aert net naast het podium

04.01.2020 | Ward Bollen

Belga

Mathieu van der Poel heeft nogmaals bewezen klaar te zijn voor het Nederlands kampioenschap. In Gullegem kwam hij solo aan voor Michael Vanthourenhout. Wout Van Aert eindigde net langs het podium.

Geen Laurens Sweeck of Toon Aerts in Gullegem. Michael Vanthourenhout was het beste weg voor Corné van Kessel en Wout van Aert. Mathieu van der Poel haperde twee keer in de beginfase. Van Aert pakte de leiding en sloeg een klein kloofje toen van Kessel vlak achter hem tegen de grond ging. Van der Poel was inmiddels opgeschoven naar de tweede plaats. Ook Diether Sweeck kwam nog aansluiten en zo kregen we vijf leiders.

Vanthourenhout nam de kop over van Wout van Aert en kort daarna zou Van der Poel de wedstrijd in handen nemen. Diether Sweeck moest lossen en de koplopers laten gaan. Gianni Vermeersch en Jens Adams vonden aansluiting bij de broer van Laurens.

Rond halfweg cross, op het moment dat Van Aert een probleempje met de fiets had en de materiaalpost binnenreed, plaatste Van der Poel een versnelling. Hij liep meteen zes seconden uit op Van Kessel. Van Aert viel bijna bij zijn fietswissel en was op achtervolgen aangewezen. Op het einde van de zesde ronde telde Mathieu 14 seconden voorsprong op Vanthourenhout. Een ronde verder zou dat 24 seconden zijn op het trio Vanthourenhout-Van Kessel-Van Aert.

Vanthourenhout en Van Kessel gingen voluit voor een podiumplaats en slaagden erin om Van Aert te lossen. Mathieu won voor de 18de keer op 19 wedstrijden dit seizoen, met 17 seconden voorsprong op Vanthourenhout. Oud-wereldkampioen Van Aert finishte op 42 tellen als vierde. Jens Adams maakte op 1'32" de top vijf vol.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer