Sport.be

Veldrijden

Alvarado wint spannende strijd in Gullegem

04.01.2020 | Ward Bollen

Belga

Ceylin del Carmen Alvarado heeft zaterdagmiddag de losse cross in Gullegem (deelgemeente van Wevelgem) winnend afgesloten. Ze haalde het na een spannend duel met Yara Kastelijn.

Lucinda Brand, Sanne Cant en Annemarie Worst lieten deze cross aan zich voorbijgaan.  Loes Sels was wel present, ondanks een valpartij op nieuwjaarsdag in Baal. Yara Kastelijn nam de beste start voor Ceylin del Carmen Alvarado. Het Nederlandse duo sloeg meteen een kloofje met kort daarachter Rebecca Fahringer (USA), Shirin van Anrooij (Ned) en Ellen van Loy.

In de tweede ronde ging Kastelijn tegen de grond en nam Alvarado mee in haar val. Een tiental seconden later ging Fahringer op ongeveer dezelfde plaats onderuit. Een ronde verder sloeg Alvarado in dezelfde zone een klein kloofje met Kastelijn, maar aan de finish waren ze al terug samen.

De vele kleine foutjes kostten Fahringer de derde positie, die werd bijgebeend en achtergelaten door Van Anrooij. In de achtergrond maakte Alicia Franck een zware smak, maar zij kon de race toch verderzetten. In de laatste ronde produceerde Kastelijn een klein slippertje in de modder, maar ze wist opnieuw aansluiting te vinden.

In de sprint toonde Alvarado zich de beste. Op een halve minuut pakte Van Anrooij de derde plaats voor Fahringer. Ellen van Loy legde op bijna 2 minuten beslag op de vijfde plaats. Alvarado eindigde sinds 1 november niet meer buiten de top twee, toch wel een straffe statistiek.

JUNIOREN

Bij de junioren heren won Emiel Verstrynge met 26 seconden voorsprong op William Junior Lecerf. De derde plaats was voor Twan Van der Drift. Bij de meisjes was Julie De Wilde de beste, voor Julie Brouwers op amper 3 seconden. Kristyna Zemanova maakte het podium compleet.

REACTIE

"Ik had voor de cross wel verwacht dat ik een felle strijd zou moeten leveren met Yara Kastelijn", begon Alvarado na afloop. "Dat was zo ook het geval. Met het oog op morgen reed ik toch ietwat terughoudend. Ik prikte enkele keren in de wedstrijd maar Yara Kastelijn kon wel steeds terugkomen. Ik had geen schrik dat het zou uitmonden in een sprint met twee. Intrinsiek ben ik toch de snelste van de twee."

Ceylin del Carmen Alvarado kwam ook even ten val en leek zich geblesseerd te hebben aan de pols. "In de modderstrook sloeg ik onderuit en ging vol op mijn linkerhand", vervolgde de Nederlandse. "Daarbij bezeerde ik me aan de linkerpols. Ik voelde meteen ferme steek in dat gewricht, maar gaandeweg ebde de pijn toch weg. Afwachten wat dat morgen zal geven in Brussel."

Volgende week staat in Nederland het nationaal kampioenschap op de kalender. Daarin wil Alvarado vol gaan voor de eindzege en de bijhorende tricolore trui. "Ik zal dat Nederlands kampioenschap rijden bij de eliterensters en dus niet bij de beloften", besloot ze." Tijdens het wereldkampioenschap is dat anders. Daarin zal ik starten bij de beloften en niet bij de elites."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer