Sport.be

Veldrijden

Cant pakt in Bredene tweede zege van het seizoen

30.12.2019 | Erik Duchateau

Belga

Sanne Cant heeft de Ethias Cross in Bredene naar haar hand gezet. De 29-jarige wereldkampioene haalde het na een solo die ze al in de tweede van vijf had opgezet.

Het was Bethany Crumpton die als eerste de modder van Bredene indook. Achter de Britse volgden onder andere de Française Marion Norbert Riberolle, Alicia Franck en de Nederlandse Geerte Hoeke. Sanne Cant reed als zesde rond, maar maakte meteen een sprong naar voor.

Bij het ingaan van de tweede ronde nam de wereldkampioene de Britse Anna Kay mee op sleeptouw. De Amerikaanse Rebecca Fahringer volgde als derde op 4 seconden. Daarna kregen we twee duo's. Een eerste werd gevormd door Marion Norbert Riberolle en Loes Sels, een tweede door Alicia Franck en Geerte Hoeke.

Cant ontdeed zich al snel van Fahringer waardoor de wereldkampioene, bij haar eerste deelname in Bredene, meteen aan een solo begon. Met nog twee ronden voor de boeg had Fahringer het gezelschap gekregen van Kay. Zij volgden op 25 seconden van Cant. Daarna kwamen Riberolle, Hoeke en Sels aangevlamd.

Cant leek dus, na haar overwinning in de Rectavit Waaslandcross in Sint-Niklaas, op weg naar haar tweede zege van het seizoen. Enkel de strijd voor de dichtste ereplaats leverde zo nog enige spanning op. Bij het ingaan van de slotronde had Kay zich ontdaan van Fahringer. De strijd voor de vierde plaats werd er één tussen Sels, Hoeke en Riberolle. Cant kwam niet meer in de problemen en haalde het zo na een lange solo. Kay werd tweede voor Fahringer, Hoeke finishte als vierde en Sels legde beslag op de vijfde plaats. 

CANT: 'PLEZANTE OMLOOP'

"Het was veel draaien en keren, maar bovenal werd de cross gereden over een plezante omloop", vertelde Cant na afloop. "Dit ondanks enkele zeer lastige modderstroken. Mijn start was niet zo super. Ik verloor bovendien net voor de eerste materiaalpost best wat plaatsen. Even vreesde ik voor een goed resultaat, maar daarna kon ik lekker opschuiven. Ik reed van dan af mijn eigen tempo en slaagde erin de rest van me af te schudden. Dat gebeurde reeds in de tweede ronde."

De wereldkampioene is pas toe aan haar tweede zege. "Het is plezant het kalenderjaar af te sluiten met een overwinning maar ik kan er niet omheen dat het pas mijn tweede van het seizoen is", vervolgde Cant. "Elke overwinning telt. Het geeft me ook een mentale opkikker voor wat nog volgt en het Belgisch kampioenschap."



Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer