Sport.be

Veldrijden

Van der Poel wint, Aerts blijft leider ondanks nieuwe val

26.12.2019 | Erik Duchateau

Belga

Mathieu Van der Poel heeft de wereldbekermanche in Heusden-Zolder gewonnen. Laurens Sweeck en Quinten Hermans mochten mee op het podium. Toon Aerts blijft, ondanks een nieuwe valpartij, leider in de Telenet UCI World Cup.

Toon Aerts moest al in de eerste bocht van de cross voet aan grond zetten na een stuurfout en kettingprobleem van Zdenek Stybar. De wereldbekerleider, die met twee gebroken en twee gebarsten ribben aan de start stond, moest vanuit laatste positie hervatten en eindigde na een lange inhaalrace nog als 14de. Op de asfaltstroken onderweg kreeg Aerts in de eerste rondes nadrukkelijk steun van Stybar, die duidelijk het (schuld)gevoel had dat hij iets goed moest maken.

In de vierde van negen rondes achtte Mathieu Van der Poel zijn moment gekomen. Na een versnelling liet hij de concurrentie achter. Aan de streep had de Nederlander 6 seconden voorsprong op Laurens Sweeck, die de sprint voor de tweede plaats won voor Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout. Voor Van der Poel was het zijn vierde WB-zege op rij (na Tabor, Koksijde en Namen).

Toon Aerts finishte als 14de op 1:04, vlak achter Eli Iserbyt, die ook geen beste dag kende. Aerts blijft leider in de tussenstand van de Wereldbeker. Op 19 januari staat in het Franse Nommay de voorlaatste wereldbekermanche op het programma. Een week later volgt in het Nederlandse Hoogerheide het slotakkoord.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer