Sport.be

Veldrijden

Brand sprint naar overwinning in Heusden-Zolder

26.12.2019 | Erik Duchateau

Belga

Lucinda Brand heeft de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder gewonnen. In een sprint met twee klopte de Nederlandse kampioene haar landgenote Ceylin Alvardo, die de nieuwe leider wordt in de Wereldbeker. Sanne Cant finishte als eerste Belgische (en eerste niet-Nederlandse) als zesde.

Marianne Vos kleurde samen met Ceylin Alvarado, Annemarie Worst, Inge van der Heijden en Lucinda Brand het wedstrijdbegin. Ook Shirin van Anrooij maakte nog de sprong naar voren. Na één rondje keek wereldkampioene Sanne Cant al tegen een kloofje aan, maar dat zou ze nog gedicht krijgen net voor het ingaan van ronde 4.

Cant weer vooraan, maar net dan versnelde Marianne Vos. Brand zag het gevaar, ook Worst pikte aan, de andere rensters kregen het moeilijk en Cant moest weer een gaatje laten. Vooraan nam Brand het commando over en schudde ze een paar versnellingen uit de benen. Vos moest er even af, ook Worst kreeg het lastig, maar net voor de slotronde kregen we opnieuw vier leiders.

In die slotronde was het Brand die een paar keer in de aanval ging, maar Alvarado kraakte niet. Vos maakte een foutje in de laatste bocht, kwam ten val en zag zo haar kans op de zege in rook opgaan. In de sprint lanceerde Brand van ver af en pakte ze na Namen ook de zege in Heusden-Zolder.

Worst finishte als derde, Vos eindigde als vierde, Van der Heijden als vijfde. Sanne Cant werd zesde en eerste landgenote. Alvarado is de nieuwe leider in de Wereldbeker met 360 punten. De Tsjechische Katarina Nash valt met 359 punten naar de tweede plaats.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer