Sport.be

Veldrijden

Vijf op vijf voor Thibau Nys in Wereldbeker

26.12.2019 | Erik Duchateau

Belga

Thibau Nys heeft zijn vijfde overwinning beet in de Telenet UCI World Cup bij de junioren, zijn vijfde zege in evenveel manches. Bij de beloften toonde de Zwitser Kevin Kuhn zich de sterkste in Heusden-Zolder.

Nys junior was na z'n overwinning in Namen al zeker van de eindzege, maar gaf die, met nog twee wedstrijden te gaan, nog wat meer glans in Heusden-Zolder. Nys had deze keer geen lange solo in de benen en bleef bij de aankomst de Zwitser Dario Lillo twee seconden voor. Onze landgenoot Lennert Belmans won de sprint om de derde plaats op tien seconden.

Bij de beloften verzekerde Kevin Kuhn zich van de eindwinst. Eerder won de Zwitser de wedstrijden in Bern en Namen en finishte hij als tweede in Tabor. Ook de bij beloften gelden enkel de vier beste resultaten en dus kan de Zwitser niet meer voorbijgestoken worden.

In Heusden-Zolder nam Kuhn meteen het initiatief, al moest hij wel tot de slotronde zijn landgenoot Loris Rouiller, de Brit Thomas Mein, Niels Vandeputte, de Fransman Antoine Benoist, de Italiaan Jakob Dorigoni en de Nederlander Tim Van Dijke bij zich dulden. Ondanks nog enkele versnellingen van Van Dijke en Dorigoni was het uiteindelijk toch Kuhn die zich de sterkste toonde. Hij finishte met vijf seconden voorsprong op Benoist en Rouiller. Eerste landgenoot werd Niels Vandeputte op een vierde plaats.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer