Sport.be

Veldrijden

Haussler komt crossen in Heusden-Zolder

19.12.2019 | Erik Duchateau

Belga

Heinrich Haussler zal volgende week donderdag deelnemen aan de wereldbekermanche veldrijden in Heusden-Zolder. Dat raakte bekend in de marge van de teamstage van Bahrein-McClaren in Kroatië.

De 35-jarige Haussler is zo'n beetje de wegkapitein bij Bahrein-Merida, vanaf 2020 Bahrein-McClaren. In België leerden de wielerfans hem kennen met een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen en Milaan-Sanremo in 2009.

Dat is intussen alweer lang geleden. De Australiër koerst nu vooral in een dienende rol en is een grote fan van cyclocross, zo vertelde hij in de marge van de teamstage in het Kroatische Hvar.

"Ik kijk graag naar wedstrijden en ik ben goed bevriend met de Duitse crosser Sascha Weber. Na de Vuelta kwam er een nieuwe crossfiets uit van Merida en ik was wel benieuwd. Van het één kwam het ander en de voorbije weken heb ik twee crossen gereden, één in Zwitserland en één in Duitsland."

"Het was plezant, maar wel erg lastig. Je rijdt wel 16 sprints of zo in één uur tijd. Mijn gemiddelde hartslag lag heel hoog, je gaat gewoon een uur in het rood."

Haussler beseft dat hij in Heusden-Zolder geen resultaat zal rijden, zelfs finishen zal moeilijk zijn. "Ik moet helemaal achteraan starten en het mankeert me aan techniek en explosiviteit. Maar ik vind het echt leuk en zelfs jammer dat ik het nu pas heb ontdekt. Het is fijn om te doen in de winter."

"Ik ben 35 intussen, dan moet je af en toe eens iets nieuws proberen (lacht). Ik ben benieuwd naar die cross bij jullie in Vlaanderen en wie weet rijd ik zelfs nog meer wedstrijden, zoals Loenhout en Diegem. Maar ik moet ook nog eens overleggen met mijn vrouw. We zien wel, er ligt nog helemaal niets vast."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer