Sport.be

Veldrijden

Hermans: 'Winnen is winnen'

07.12.2019 | Marnick Claes

Belga

Na de Ethias Cross in Beringen wint Quinten Hermans nu ook de Ethias Cross in Essen. Na drie ronden kreeg hij het op zijn heupen en reed hij alleen naar de finish. "Winnen is winnen, ook al is de absolute top hier niet", zegt Hermans.

Na een mooie solo mag Quinten Hermans zegevieren in Essen. Na drie ronden reed hij weg van Laurens Sweeck en de rest. "Mathieu van der Poel, Toon Aerts en Eli Iserbyt kwamen niet aan de start, maar ik kon toch mooi Laurens Sweeck en Thomas Pidcock achter mij houden. Dat zijn ook mannen die reeds knappe resultaten lieten optekenen dit seizoen. Deze overwinning is tevens mooi voor mijn team Telenet Baloise Lions, een ploeg die ik eind dit jaar verlaat. Van bij de start kende ik een goed gevoel. Ik wist meteen dat ik de juiste benen had om tot een mooi resultaat te komen. Het was even afwachten hoe ik, na een stage in Spanje, uit de voeten ging komen in Essen, maar dat bleek dus best mee te vallen. Het was niet meteen de bedoeling om alleen weg te rijden. Ik wou een schifting doorvoeren en enkele jongens overboord gooien. Dat bleken er dus meer te zijn dan gedacht. Eens alleen ben ik dan maar doorgegaan. Dat was het beste dat ik kon doen. In onze omvangrijke groep was het steeds maar drummen en duwen om een goede positie in te nemen. Alleen op kop moest ik enkel rekening houden met mezelf", laat Hermans weten. 

De nummer twee van de dag is eerlijk en weet dat er iemand beter was. "De sterkste heeft vandaag gewonnen. Zo simpel is het. Toen Quinten Hermans ging aanvallen, zat ik misschien net iets te ver in onze groep om onmiddellijk te reageren. Hij legde meteen een hoog tempo op, uiteindelijk slaagde ik er toch in om naar de tweede plaats te rijden, maar dan stond ik lek en was alles voorbij, ondanks het feit dat ik een mooi tempo bleef ontwikkelen. Het gat werd dus alsmaar groter en meteen wist ik dat ik niet meer naar Quinten zou kunnen toe rijden. 
Voordien voelde ik ook al dat er niet veel te doen was aan Hermans. Die lekke band maakte het natuurlijk nog wat erger", besluit Sweeck. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer