Sport.be

Veldrijden

Aernouts hoopt op nieuwe podiumplaats in Mol

29.11.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Zondag heeft in het Provinciaal domein van Mol de Zilvermeercross plaats. Wereldkampioen Mathieu van der Poel topt de affiche. Naast de Nederlandse wereldkampioen tekenen onder meer nog Tom Meeusen, Ryan Cortjens, Dieter Vanthourenhout, Thijs Aerts, Wietse Bosmans en Jim Aernouts present. Bij de vrouwen wordt het uitkijken naar onder andere Laura Verdonschot, Eva Lechner, Loes Sels en de wereldkampioene bij de beloften, Inge van der Heijden.

"Ons parcours werd voor deze editie gewijzigd. De start en finish van de Zilvermeercross krijgen immers een nieuw onderkomen op de omloop. Die zone situeert zich nu dichter bij de zandstrook aan het meer, net aan het plein van de taverne", stelt organisator Koen Monu. "De Zilvermeercross is daardoor ietwat compacter geworden. Overzichtelijker ook voor de toeschouwers. De renners werken minder meters af in het zand waardoor de niet-zandspecialisten meer kans maken in onze wedstrijd."

Vorig jaar ging de eindzege in Mol naar de Nederlander Corné van Kessel. Jim Aernouts werd tweede. De Telenet-Baloise Lionsrenner won eind oktober al twee crossen in Slowakije (Podbrezova en Topolcianky).

"Ik hoop alvast opnieuw een podiumplaats te pakken in Mol. Een rang opschuiven in vergelijking met vorig jaar zal moeilijk worden gezien ook Mathieu van der Poel er de start neemt. Mijn conditie is echter goed. Ik mag zeker niet klagen en vind dat ik in vergelijking met vorig jaar toch weer een stap vooruit heb gezet. Ik dubbel dit weekend en rijd dus zaterdag ook in Kortrijk. Ik laste eerder al een tiendaagse stage in na de Koppenbergcross. Vanaf nu werk ik in principe alle wedstrijden af. De Zilvermeercross in Mol ligt me wel, benieuwd hoe ik op het vernieuwde parcours zal presteren", verduidelijkte Jim Aernouts.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer