Sport.be

Veldrijden

Iserbyt bijzonder kritisch voor EK-parcours

09.11.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Zondag wordt in het Italiaanse Silvelle het EK veldrijden gereden. Belg in vorm Eli Iserbyt ging vandaag het parcours verkennen en is bijzonder kritisch voor de organisatie.

"Een B-cross in België is mooier. Ik vind het raar voor een Europees kampioenschap dat er zoveel op gereden wordt. Het is nu al kapotgereden. Als het nog droger wordt, gaat het meer lopen zijn dan fietsen en dat is ook niet de bedoeling. Zeker een halve ronde is het dan lopen. Voor de rest is het wel tof in een ander land te zijn, maar het is spijtig dat er gisteren al gereden is en vandaag dan. Tegen dat wij rijden, is het om zeep", Aldus Iserbyt in Het Nieuwsblad. 

"Je moet al meer van de fiets door die grachtjes, dus als het opdroogt is het meer lopen. Als ze het hier een beetje verleggen, kan het nog een mooie cross zijn want naast het parcours ligt het niet zo modderig. Als het een halve ronde lopen is, moeten ze misschien een keer nadenken waarmee ze bezig zijn. Er liggen ook twee zandbakken in een bocht, wat niet mag. Maar hier mag alles. Het kon beter aangepakt worden."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer