Sport.be

Veldrijden

Titelverdediger Van der Poel start als topfavoriet in Italië

08.11.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

In het Italiaanse Silvelle heeft zondag het Europees kampioenschap veldrijden plaats. Vraag is wie Mathieu van der Poel van de titel kan houden bij de mannen elite.

Vorig jaar kon Mathieu van der Poel zich in eigen land kronen tot Europees kampioen. De Nederlander haalde het toen van Wout van Aert en Laurens Sweeck. Van Aert blijft, door blessure, nog een tijdlang aan de kant. Laurens Sweeck is wel van de partij net als Belgisch kampioen Toon Aerts, Quinten Hermans, Tim Merlier, Daan Soete, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch en man in vorm Eli Iserbyt.

"We moeten rekening houden met de weersomstandigheden in Italië. Welk parcours krijgen we ginds voorgeschoteld? De kans dat we een modderachtige omloop krijgen, is wel zeer groot en dan kom je natuurlijk weer bij Mathieu van der Poel uit", denkt bondscoach Sven Vanthourenhout

"Op een snelle omloop kunnen we enkele scenario's uitspelen. Ik kijk alvast uit naar de prestatie van Eli Iserbyt. In Ruddervoorde zat hij volgens mij niet op niveau. Ik verwacht hem sterker in Silvelle maar ik heb met Quinten Hermans, Toon Aerts, Laurens Sweeck en de rest een collectief heel sterk blok. Alleen is de vraag hoe ver dat reikt tegenover de suprematie van iemand als Mathieu van der Poel."

Bij de vrouwen selecteerde bondscoach Vanthourenhout wereldkampioene Sanne Cant, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot, Loes Sels, Alicia Franck en Joyce Vanderbeken. "Dat zijn de vaste waarden gedurende het seizoen. Sanne Cant moet in staat zijn om mee te doen voor een medaille. Of winnen gaat lukken is een andere vraag. Daarvoor is Sanne misschien niet fris genoeg, maar met haar weet je nooit. Zij komt op zo'n dagen altijd sterk uit de hoek."

Bij de mannen beloften is de hoop bij de Belgen gevestigd op Yentl Bekaert, Jarno Bellens, Andreas Goeman, Timo Kielich, Gerben Kuypers, Toon Vandebosch en Niels Vandeputte. "Dit zijn stuk voor stuk al gerodeerde beloften. Ze moeten zich zondag echter wel eens laten zien. Het EK is voor velen een wake-upcall. Gerben Kuypers steekt er volgens mij iets bovenuit. De rest mag me aangenaam verrassen", aldus Vanthourenhout.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer