Sport.be

Veldrijden

Stybar maakt zijn volledige crossprogramma bekend

06.11.2019 | Erik Duchateau

Belga

Zdenek Stybar zal zich in het veld klaarstomen voor het nieuwe wielerseizoen. Dat heeft zijn team Deceuninck - Quick-Step woensdag laten weten.

Dat de 33-jarige Tsjech op zaterdag 7 december zou deelnemen aan de Ethias Cross in zijn woonplaats Essen raakte al eerder bekend. Nu onthult Deceuninck - Quick-Step dat Stybar ook in Zonhoven (Telenet Superprestige op 8 december), Sint-Niklaas (Rectavit Series op 21 december), Zolder (Telenet UCI World Cup op 26 december), Loenhout (DVV Verzekeringen Trofee op 27 december), Diegem (Telenet Superprestige op 29 december), Bredene (Ethias Cross op 30 december) en Baal (DVV Verzekeringen Trofee op 1 januari) zal rijden.

Stybar kan terugblikken op een heel succesvol verleden in het veld. Hij pakte onder meer driemaal (2010, 2011 en 2014) de wereldtitel. Ook voor aanvang van het voorbije seizoen dook Stybar het veld in. Dat bleek voor de Tsjech een prima voorbereiding op de voorjaarsklassiekers. Hij was nadien de beste in de Omloop Het Nieuwsblad en E3 Harelbeke.

"Ik ben heel blij dat ik weer in het veld kan rijden", reageerde Stybar. "De veldritten passen niet alleen goed in mijn programma, de ambiance is er ook altijd top met een geweldig publiek. Ik heb hetzelfde doel als vorig jaar: me amuseren en me klaarstomen voor het nieuwe seizoen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer