Sport.be

Veldrijden

Van der Poel schiet meteen raak in Ruddervoorde

03.11.2019 | Marnick Claes

Belga

Mathieu Van der Poel wint meteen zijn eerste cross na zijn terugkomst in het veld. In Ruddervoorde ging hij op enkele rondes van het einde er alleen vandoor. Laurens Sweeck was zijn grootste concurrent.

Het heeft even geduurd, maar Mathieu Van der Poel is terug in het veld en dat weet meteen iedereen. De Nederlander kwam alleen aan in Ruddervoorde en wint zo voor de vierde keer op rij deze manche van de Superprestige. Het leek er eerst op dat Eli Iserbyt de grote concurrent van de Nederlander zou zijn, maar naargelang de wedstrijd vorderde, viel hij weg. Laurens Sweeck hield wel vol en leek Van der Poel goed te volgen, maar schoot net iets tekort. Toon Aerts kwam volledig uitgeput als derde over de meet. 

"Het was zeer lastig vandaag op een zeer technisch parcours. Het was zoeken naar het 'crossgevoel', maar ik heb het nog niet gevonden. Ik ben conditioneel in orde, maar de versnellingen waren er niet. Telkens als de andere mannen het tempo omhoog gooiden, moest ik een gaatje laten. Het is dus nog niet perfect", laat Van der Poel weten. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer