Sport.be

Veldrijden

Alvarado sterkste in Ruddervoorde, Cant tweede

03.11.2019 | Marnick Claes

Belga

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de vierde manche van de Superprestige in Ruddervoorde gewonnen. De Nederlandse domineerde van begin tot eind en finishte voor Sanne Cant.

De Nederlandse ging direct na de start een versnelling hoger. Alvarado ging er vandoor. Alleen Cant en Ellen Van Loy konden de Nederlandse volgen. "Ik had een goede start en voelde me best goed. Ik hoorde dat er achter me gevallen was en ben gewoon vol doorgegaan. Het was best zwaar vandaag, maar ik kon mijn tempo houden en pak hier de zege. Ik ben blij dat ik ook die leiderstrui opnieuw om de schouders heb. Dit is een mooi klassement en ik sta nu een paar punten voor. Dat geeft een lekker gevoel", zegt Alvarado. 

In de achtergrond reed Cant weg van Van Loy, maar de wereldkampioene kwam niet dichter bij de Nederlandse. Terwijl Van Loy verder terugzakte, rukte de Britse Katie Compton op. Ze kwam niet meer in de buurt van Cant, maar werd wel derde. 

In de stand van de Superprestige is Alvarado ook de nieuwe leider met 53 punten, Kastelijn telt er 50, Cant is derde met 43 punten. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer