Sport.be

Veldrijden

Michels wint in Ruddervoorde bij Junioren voor Belmans

03.11.2019 | Marnick Claes

Belga

Jente Michels was te sterk voor de concurrentie tijdens de superprestige Ruddervoorde bij de Junioren. Michels hield zowel Belmans als Nys achter zich.

Thibau Nys was in de superprestige van Gieten nog de beste, maar moest in Ruddervoorde genoegen nemen met een derde plaats. De overwinning ging naar Jente Michels. De renner van Acrog-Pauwels Sauzen had een goede tien seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger Lennert Belmans. Emiel Verstrynge verloor het gevecht met Nys om de derde plaats en viel net naast het podium.

Bij de tweedejaars Nieuwelingen ging de overwinning opnieuw naar Aaron Dockx. De renner van IKO-Crelan had bijna een halve minuut voorsprong toen hij over de meet reed. Kay De Bruyckere kon niet meer uit de wedstrijd halen dan een tweede plaats. In het slot kon hij Kenay De Moyer afhouden, die tevreden moet zijn met een derde plaats. 

Bij de Nieuwelingen hadden de Britten een goede dag. Max Greensill won voor zijn landgenoot Oliver Akers. Viktor Vandenberghe kon de Belgische eer redden en veroverde de derde plaats. Bij de dames Nieuwelingen ging de zege naar Jane Zoe Backstedt. Zij eindigde voor Britt Kerste en Xenna De Bruyckere. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer