Sport.be

Veldrijden

Yara Kastelijn fladdert naar haar eerste kassei (VIDEO)

01.11.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Yara Kastelijn (777) heeft de Koppenbergcross bij de dames elite gewonnen. De 22-jarige Nederlandse was in Oudenaarde veruit de beste en zegevierde na een indrukwekkende solo. Ze is ook meteen de eerste leider in de DVV Verzekeringen Trofee.

Geen Sanne Cant aan de start in Oudenaarde. Na haar valpartij vorige week tijdens de verkenning in Gavere sukkelt de wereldkampioene met een verschoven heiligbeen en ondanks oplapwerk de voorbije dagen raakte de Lilse niet klaar voor de openingsmanche van de DVV Verzekeringen Trofee.

De Italiaanse Eva Lechner nam de start voor haar rekening en rondde als eerste de top van de Koppenberg, in haar spoor volgde Yara Kastelijn, wat verder zaten de Britse Anna Kay, Alvarado, Annemarie Worst en Alicia Franck. Het duo had een klein kloofje, Lechner moest haar snelle start al snel bekopen en kon het tempo van de Nederlandse niet volgen. Aan het tussenpunt op het eind van de eerste ronde, waar bonificatieseconden cadeau werden gedaan, telde ze 14 tellen voorsprong op haar landgenote Annemarie Worst die Lechner al voorbij was gesneld.

Op Kastelijn stond geen maat bergop, na één ronde telde ze 16 seconden op Worst, een halve minuut op Lechner die Arzuffi zag naderen om plek drie. Worst gaf zich niet zomaar gewonnen en maakte telkens tijd goed in de afdalingen. Niet voldoende evenwel en hoewel Kastelijn twee schuivers maakte, bleef ze voorop.

De Nederlandse trok de slotronde in met 21 tellen voorsprong op Worst. Die haalde nog eens alles uit kast in de slotronde, naderde tot op 8 seconden, maar zou uiteindelijk vrede moeten nemen met een tweede plek. Met Alice Arzuffi vervolledigde team 777 het podium.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer