Sport.be

Veldrijden

Nys beste junior in Gavere

27.10.2019 | Erik Duchateau

Belga

Thibau Nys (AA-Drink Jongerenteam) heeft zondag bij de junioren de Superprestigecross in het Oost-Vlaamse Gavere gewonnen.

Nys was in deze derde manche van het regelmatigheidscriterium in een sprint met twee sneller dan Lennert Belmans. Yorben Laureyssen, leider in de stand, finishte als derde op tien seconden van Thibau Nys. Ward Huybs werd vierde voor Jente Michiels.

In het algemeen klassement na drie manches heeft Laureyssen nu 38 punten achter zijn naam staan. Nys is door zijn tweede zege in dit regelmatigheidscriterium opgerukt naar de tweede plaats in de tussenstand met 30 punten. Belmans (28 punten) volgt als derde.

Aaron Dockx (Iko-Crelan) verzekerde zich in Gavere van de overwinning bij de tweedejaarsnieuwelingen. Dockx haalde het afgescheiden van Kay De Bruyckere. Kenay De Moyer eigende zich de laatste podiumplaats toe.

Bij de eerstejaarsnieuwelingen mocht Viktor Vandenberghe juichen. Hij bolde alleen over de finish, gevolgd door Yordi Corsus. De Brit Mark Lightfoot, zaterdag nog winnaar in Beringen, legde beslag op de derde plaats.

Xenna De Bruyckere was oppermachtig bij de meisjes nieuwelingen. Zélie Gaux werd tweede voor Lore Sas.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer