Sport.be

Veldrijden

Thibau Nys rijdt naar vijfde seizoenszege in Bern

20.10.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

De Belgische veldrijders speelden geen rol van betekenis in de Wereldbeker bij de beloften in het Zwitserse Bern. Eerste landgenoot werd Gerben Kuypers op plaats 6. De zege was voor de Zwitserse thuisrijder Kevin Kuhn, die van start tot finish aan de leiding reed.

De kopstart kwam op naam van Kevin Kuhn die niet aarzelde en verschroeiend uithaalde. Hij sloeg meteen een kloofje en de rest van de wedstrijd zou niemand hem nog bijbenen.

De strijd om de ereplaatsen had meer om het lijf. De Fransen Antoine Benoist en Michael Crispin en de Zwitser Loris Rouiller vochten om plek twee en drie. Voor Crispin ging het al gauw te snel, intussen naderde de Nederlander Ryan Kamp die genekt werd door materiaalpech in het begin van de cross en moest achtervolgen.

Benoist kwam ten val op de balkjes en viel terug, Rouiller zag Kamp naderen voor plaats twee en zakte op het eind wat terug. De Nederlander ging hem voorbij, maar kwam zes seconden te laat voor de dagzege, Rouiller werd derde. Onze landgenoten kwamen er niet bij te pas. Gerben Kuypers was de beste Belg op plek zes, voor Timo Kielich en Toon Vandebosch, Niels Vandeputte werd tiende.

Bij de heren junioren pakte Thibau Nys de zege. Hij haalde het voor Jente Michels en Emiel Verstrynge, een volledig Belgisch podium dus. Voor Nys is het al zijn vijfde zege van het seizoen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer