Sport.be

Veldrijden

Aerts: 'Eindelijk zijn de twijfels weg'

19.10.2019 | Niels Dirkx

Belga

Drie tweede plaatsen, één derde plaats, een vierde stek en een negende plaats vorige week in Gieten na materiaalpech. De resultaten van Belgisch kampioen Toon Aerts waren niet slecht, maar een zege bleef uit. "Eindelijk", was hij zaterdag dan ook duidelijk na afloop van zijn zege in Boom.

"Dit is een mooi verjaardagscadeau voor mezelf", stak hij van wal. "Vandaag zat het gevoel echt goed en dan is het fijn dat je dat kan afronden met een overwinning. Ik heb de voorbije dagen toch even getwijfeld, zou ik echt moeten wachten tot november of december voor mijn eerste zege? Maar nu is het toch feest, op mijn verjaardag. De indruk bestaat misschien dat ik niet goed aan het seizoen begonnen was omdat ik nog niet wist te winnen, maar ik behaalde wel al veel ereplaatsen en Eli Iserbyt steekt er gewoon bovenuit momenteel. Ik deed wel altijd mee voor de overwinning, behalve vorige week niet door die pech op het eind."

"Dat was wel frustrerend", ging hij verder. "Donderdag en vrijdag waren mijn rustdagen en dat ware lange dagen. Dan denk je toch aan die pech. Maar goed, nu heb ik wel die zege vast. Het is ergens jammer dat ik veel punten kwijt ben door vorige week, maar anderzijds: dit houdt me wel scherp en gemotiveerd om het nu in elke wedstrijd goed te doen, want ik mag geen punten meer verliezen. Waar ik het verschil heb gemaakt? Door twee factoren: ik sprong over de balken en maakte vandaag handig gebruik van een klein verzet. Bovendien was dit parcours hier een pak lastiger dan afgelopen jaren en dat heb ik wel graag. De laatste weken wordt er erg snel gestart. In de eerste drie rondes heb ik daarom het initiatief gelaten aan de andere renners en daarna was het aan mij."

Quinten Hermans (Telenet-Baloise Lions) is na de manche in Boom van zaterdag de nieuwe leider in de Superprestige. Hij telt 28 punten, drie meer dan ploegmaat Corné van Kessel. "Dit is wel een opsteker", zei hij na afloop.

Hermans ging furieus van start in Boom en kreeg zelfs even te horen van ploegleider Kris Wouters dat hij het rustiger aan moest doen. Uiteindelijk ging ploegmaat Toon Aerts met de zege aan de haal. "Op het moment dat Toon ging, zat ik op mijn tandvlees, Laurens Sweeck ook, maar hij bleef er wel nog een tijdje aanhangen. Uiteindelijk valt hij wel nog serieus terug en pak ik die tweede plaats. Fijn, want Pidcock kwam nog fel opzetten. Ik heb heel hard getraind de voorbije week en voelde dat ik er beetje door zat op het eind."

"Toen Tom bij mij kwam, wist ik wel dat ik nog één versnelling in de benen had, maar zeker ben je toch niet", vervolgde Hermans. "Ik ben blij met die tweede plaats en de leiderstrui. Dat voelt goed. Neen, er was geen stress binnen de ploeg omdat we nog geen televisie-cross hadden gewonnen, we wisten dat het er wel een keer van zou komen en dat is vandaag het geval met Toon. Ik ben nu de leider, omdat Eli er vandaag niet bij is en voor Bern kiest. Of ik dat morgen niet zal bekopen dat ik vandaag heb gecrosst? Tja, de voorbije twee weken was ik de tweede dag altijd beter dan de eerste, ik hoop dat het zondag ook het geval is."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer