Sport.be

Veldrijden

Arzuffi soleert naar zege in Boom

19.10.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Alice Maria Arzuffi heeft de Superprestige in Boom gewonnen, de tweede manche van het regelmatigheidscriterium. De Italiaanse won voor haar landgenote Eva Lechner en wereldkampioene Sanne Cant, die de leiderstrui overneemt van Ceylin del Carmen Alvarado.

De kopstart kwam op naam van Inge van der Heijden. De wereldkampioene bij de beloften dook als eerste het veld in, Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst volgden in het wiel. Op het lastige parcours in de Schorre, met heel wat heuvels en ook modder, scheidde zich in de eerste ronde een groepje van vier af: Yara Kastelijn, Annemarie Worst, Carmen Alvarado en Sanne Cant die moeizaam volgde en het niet onder de markt had op de hellingen.

Kim Van de Steene, donderdag nog winnares in Ardooie, en Maud Kaptheijns hadden hun start gemist en moesten achtervolgen. Eva Lechner, niet op de voorste startrij, maakte een tuimelperte in de modder en begon ook aan een lange achtervolging. Na één ronde zagen we dus vier leiders met Cant, Alvarado, Worst en Kastelijn, op een handvol seconden volgde Inge van der Heijden met Alice Maria Arzuffi.

Het stokte even in die tweede ronde, en dus pikten de twee dames aan. Intussen schoof Lechner verder op. Alvarado versnelde een paar keer, het zorgde ervoor dat Cant een gaatje moest laten, ook Van der Heijden moest er af. In de derde ronde wist Alvarado een gaatje te slaan met Kastelijn, maar veel bonus was het niet en Worst, noch Arzuffi gaven zich gewonnen, ook Cant was niet ver. De wereldkampioene pikte weer aan in de vierde ronde, intussen sloeg Kastelijn een klein gaatje nadat ze niet van fiets wisselde.

De Nederlandse vergrootte haar voorsprong, maar kwam ten val in een afdaling waardoor Alvarado en Arzuffi terug op haar wiel kwamen. Ook Lechner was niet ver meer. Net voor het ingaan van de slotronde versnelde Arzuffi, Alvarado en Cant volgden op drie en vier seconden, Worst en Kastelijn op acht tellen, Lechner op 10 seconden.

We kregen een spannende slotronde, want ook Alvarado schoof weg en verspeelde zo haar kansen op de zege of een ereplaats. Lechner schoof door naar plek twee en ging op zoek naar Arzuffi, maar kwam te laat. Cant schudde nog een snelle slotronde uit de benen en knokte zich terug vooraan. Uiteindelijk was het Lechner die tweede werd, Cant moet vrede nemen met een derde plaats, wel wordt ze de nieuwe leider in het klassement nadat Alvarado als zesde finishte.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer