Sport.be

Veldrijden

Zondag opent 40ste editie Superprestige met cross in Gieten

11.10.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

In het Nederlandse Gieten wordt zondag de 40e editie van de Superprestige op gang geschoten, een reeks van acht wedstrijden in het veld. Vorig jaar won de Nederlander Mathieu van der Poel alle manches en kroonde hij zich voor de vierde keer in zijn carrière tot eindwinnaar. De Nederlander is er zondag niet bij, andere veldrijders krijgen dus hun kans.

De kans dat Van der Poel zichzelf opvolgt als eindwinnaar is nagenoeg onbestaande, want hij zal slechts enkele Superprestige-crossen rijden dit seizoen en mikt op het WK en het eindklassement in de DVV Verzekeringen Trofee. Ook Wout van Aert verschijnt nog niet aan de start, de Belgische kampioen op de weg herstelt nog van zijn zware val in de Tour de France tijdens de tijdrit in Pau.

Uitkijken wordt het naar man in vorm Eli Iserbyt die de eerste twee wedstrijden in de Wereldbeker in Amerika op zijn naam bracht. Van Pauwels Sauzen-Bingoal etaleerden ook Laurens Sweeck, winst in Pelt, en Michael Vanthourenhout, winst in Meulebeke, hun goede vorm.

Belgisch kampioen Toon Aerts, de Nederlander Lars van der Haar, en Quinten Hermans van Telenet Baloise Lions moeten het blok van Jurgen Mettepenningen ontwrichten en wie weet kan Tom Pidcock wel verrassen.

OPEN STRIJD BIJ DE DAMES

Bij de dames elite ging Annemarie Worst vorig jaar aan de haal met de zege in Gieten. Zij gaat de strijd aan met wereldkampioene Sanne Cant, die pas vorig weekend haar eerste twee crossen afwerkte, Ceylin del Carmen Alvarado, die al een drie op drie scoorde, Maud Kaptheijns, Ellen Van Loy en de organisatie pakt ook uit met wereldkampioene op de weg Annemiek van Vleuten. Die wil zich naar eigen zeggen 'vooral amuseren in het veld zondag' en dicht zich geen kansen op de zege toe.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer