Sport.be

Veldrijden

Sweeck gaat voor vier op een rij in Pelt

03.10.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Bij de mannen mikt Laurens Sweeck op een vier op een rij. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal boekte in Eeklo en de Verenigde Staten al twee overwinningen en komt met vertrouwen aan de start. "Alleen in Waterloo was ik iets minder, maar daar werd ik twee dagen voor de wedstrijd ziek. Op zo'n omloop kan je dat dan niet wegsteken", aldus Sweeck.

De goede seizoensstart doet Sweeck deugd na een moeilijk seizoen. "Ik heb niet specifiek naar de start van het seizoen zonder Wout Van Aert en Mathieu van der Poel gepiekt. Ik heb afgelopen zomer minder competitie gehad, maar ik heb niet het gevoel dat ik mis. Misschien komt het mij wel ten goede. Daarnaast heb ik ook anders getraind. Zo heb ik meer gelopen en meer oefeningen voor de rug afgewerkt. Die rug speelde de voorbije jaren regelmatig op, op dit moment voelt alles nog goed aan."

De kans om voor de vierde keer op rij de GP Pelt te winnen, is voor Sweeck een extra motivatie om zich zondag te tonen. "Twee zeges en de goede prestaties van de ploegen geven vertrouwen, het zou mooi zijn om nu die reeks verder te zetten. September was eigenlijk nog opwarming, nu kan het seizoen echt beginnen. Hopelijk kan ik hier verder de basis leggen om een regelmatig seizoen te rijden, waarin ik af en toe een mooie prijs kan rijden."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer