Sport.be

Veldrijden

Talentvolle jongeren mogen zich melden bij Telenet Baloise Lions

02.10.2019 | Erik Duchateau

Belga

Telenet Baloise Lions, het veldritteam van Sven Nys, is op zoek naar drie talentvolle jongeren die zichzelf willen ontdekken als wielrenner op de weg. De drie krijgen de kans om het U23 team op de weg te vervoegen en wedstrijden te rijden.

Kandidaten vullen eerst een uitgebreide online vragenlijst in die een zicht geeft op hun (wieler-)profiel. Na een eerste selectie worden er tien uitgenodigd om zich uitgebreid wetenschappelijk te laten screenen bij Energy Lab. Uiteindelijk worden drie renners geselecteerd op basis van die testresultaten bij Energy Lab, hun sportieve voorgeschiedenis en motivatie. Zij maken vanaf januari 2020 deel uit van het Telenet Baloise Lions team en zullen vanaf mei deelnemen aan wedstrijden op de weg. Ze krijgen uiteraard een teamfiets van Trek ter beschikking en een kledijpakket.

Wie kans wil maken om deel uit te maken van de beloftenploeg van de Telenet Baloise Lions moet geboren zijn in 1998, 1999, 2000 of 2001 en mag nog geen wielerlicentie (gehad) hebben. Eerdere wedstrijdervaring is een pluspunt. Inschrijven (via het invullen van de vragenlijst) kan tot en met dinsdag 15 oktober. De 10 meest geschikte profielen worden 10 dagen later getest bij Energy Lab en dan zullen de drie gelukkigen finaal uitgekozen worden.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer