Sport.be

Veldrijden

Lucinda Brand nu al een Telenet Baloise Lion

01.10.2019 | Gert-Jan Weyters

Eli Verheyen

De Telenet Baloise Lions verwelkomen al vanaf 1 oktober Nederlands kampioene Lucinda Brand in het leeuwennest van de Telenet Baloise Lions. De 30-jarige Nederlandse maakt een vervroegde overstap van Team Sunweb met het oog op haar ambities in het veld.

brand schitterde de afgelopen maanden op de weg met heel wat opvallende ereplaatsen in de Women's World Tour: 5de in Luik-Bastenaken-Luik, 6de in de Giro d'Italia, 4de in La Course, 3de op het EK tijdrijden, 4de in de Boels Ladies Tour en 2de in de Madrid Challenge. Als kers op de taart werd ze met de Nederlandse ploeg de allereerste wereldkampioen Mixed Team Relay in Yorkshire.

Na een stevige wegcampagne neemt Brand dus eerst even een welverdiende break. De Nederlandse zal voor het eerst als Telenet Baloise Lion het veld induiken op 11 november in de Rectavit Jaarmarktcross in Niel. De resterende planning van de winterperiode moet nog worden uitgetekend. In het wegseizoen 2020 zal ze uitkomen voor Trek Segafredo.

Vorig seizoen toonde Brand al meer dan haar waarde in het veld door tegen de wereldtop te triomferen in onder andere de wereldbekermanches in Tabor, Namen en Hoogerheide en op het Nederlands kampioenschap. Op het WK in het Deense Bogense greep ze met een zilveren medaille net naast de regenboogtrui.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer