Sport.be

Veldrijden

Mettepenningen legt lat hoog: 'Wij zijn de beste ploeg ter wereld'

01.10.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Fusieploeg Pauwels Sauzen-Bingoal, de samensmelting van het Pauwels Sauzen-Vastgoedserviceteam van Geert Vanhoof en de Marlux-Bingoalploeg van Jurgen Mettepenningen, werd maandagavond officieel voorgesteld.

De formatie heeft de start van het nieuwe veldritseizoen zeker niet gemist. Eli Iserbyt won immers de eerste twee crossen van de wereldbeker en is dan ook logischer wijze de eerste leider in de wereldbekerstand. Met Laurens Sweeck was het team aan de winnende hand tijdens de openingscross van het veldritseizoen in eigen land, in Eeklo. Diezelfde Laurens Sweeck won ook de Trek Cup in Amerika. Michael Vanthourenhout maakte het zegegebaar in het Franse Vittel en Yannick Peeters was al tweemaal winnaar in China. Manager Jurgen Mettepenningen kan dus al best tevreden zijn over zijn nieuwe ploeg.

"Het was niet simpel om de puzzelstukken in elkaar te laten passen, maar daar ben ik toch in geslaagd", begon Mettepenningen. "En wat voor een start hebben wij genomen dit seizoen. Met Eli Iserbyt hebben we de leider in de wereldbekerstand binnen onze rangen. Dat is zonder meer top. Het was al een poosje geleden dat iemand van mijn ploeg die mooie trui mocht dragen. Kevin Pauwels had destijds die eer. Bovendien hebben wij al drie 'televisiecrossen' gewonnen. Dat was anders de voorbije jaren. Ik ben dus best tevreden over onze seizoenstart. Als je met mensen praat heeft iedereen het over onze ploeg en het fenomeen Eli Iserbyt. Dat maakt mezelf, maar zeker ook mijn sponsors blij. Iedereen heeft het over het rood-zwarte blok. Wij zijn zonder meer de beste ploeg ter wereld. Niemand doet beter en wij zijn sterk in de breedte."

Er is het trio met Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck die het voortreffelijk doen. "Dat zijn de die speerpunten maar er zijn er nog", counterde Mettepenningen. "Jens Adams en Daan Soete doen het ook verre van slecht. De komende maanden zullen ze meer van zich laten horen."

Mathieu van der Poel maakt binnenkort zijn rentree in het veldrijden. Is Pauwels Sauzen-Bingoal daartegen gewapend? "Mathieu van der Poel zou eind oktober in Nederland de competitie hervatten en dan de Koppenbergcross rijden", aldus Mettepenningen. "Ik zit nu al zo'n vijftien jaar in het veldrijden, maar wat die man al heeft laten zien is toch wel zeer groots. Hij steekt er zeker bovenuit. Ook Wout van Aert is er nog niet bij, maar ik weet zeker dat mocht hij hebben deelgenomen in Amerika de uitslag dezelfde zou zijn geweest. Eli Iserbyt was daarin te machtig en hij mag dat van mij nog enkele keren zijn dit seizoen. Ik verwacht veel van mijn renners. Ik reken op een schitterend seizoen. De 41 podiumplaatsen van vorig jaar moeten we zeker benaderen en liefst van al verbeteren. Ikzelf leg de lat ook hoog en mik op 10 zeges in de crossen die op televisie komen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer