Sport.be

Veldrijden

Van Vleuten gaat binnenkort veldrijden

30.09.2019 | Erik Duchateau

Belga

Annemiek Van Vleuten maakt binnenkort een uitstapje naar het veldrijden. De Nederlandse, die zaterdag met een indrukwekkende solo van meer dan 100 kilometer de wereldtitel op de weg veroverde, doet op 13 oktober voor eigen volk mee aan de Superprestigecross in Gieten.

"Neem dit vooral niet te serieus, maar ik sta inderdaad aan de start in Gieten. Gewoon omdat ik crossen leuk vind", schreef Van Vleuten op Twitter. De wielrenster van het Australische Mitchelton-Scott, die in 2020 Sofie De Vuyst als teamgenote krijgt, deed de afgelopen jaren wel vaker af en toe mee aan een veldrit.

Ook stapte ze wel eens op de mountainbike. Twee jaar geleden veroverde Van Vleuten zelfs de Nederlandse marathontitel op de mountainbike.

De tweevoudig wereldkampioene tijdrijden veroverde zaterdag in Yorkshire ook in de wegwedstrijd de regenboogtrui. Van Vleuten reed daarin maandag vol trots haar eerste trainingsrondje. Bij de cross van Gieten staat ze in het zwart-gele tricot van haar ploeg aan de start.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer