Sport.be

Veldrijden

Iserbyt: 'Dit komt ook voor mij als een complete verrassing'

23.09.2019 | Erik Duchateau

Belga

"Ik kan niet geloven dat ik twee crossen in de Wereldbeker gewonnen heb", reageerde Eli Iserbyt zondag na zijn zege in Waterloo. Lees hier ook de reactie van Toon Aerts en Michael Vanthourenhout, die respectievelijk tweede en derde werden.

"Ik was al blij met mijn zege vorige week in Iowa City", sprak Iserbyt. "Dat ik nu een tweede overwinning pak, komt ook voor mij als een complete verrassing."

"Toen ik viel, dacht ik dat het volledig over was en dat ik zou rijden voor een tweede plaats. Van mijn broer hoorde ik in de materiaalpost dat Toon Aerts niet zo fris meer was en daar putte ik moed uit. Ik kwam snel terug en wou meteen op en over hem heen gaan. Dat lukte. Ik had me voorgenomen er een stevig tempo op na te houden en te versnellen in de slotronden. Er zat immers nog wat energie in de tank."

"Bij de passage aan de brug zag ik dat het beste eraf was bij Toon. Ik hoorde ook dat ik 20 seconden voorsprong had. Ik bleef vol doorgeven, maar maakte hierdoor wat foutjes. Het was op dit parcours ook niet gemakkelijk om het juiste spoor te vinden en te houden. Het leek misschien alsof ik veel risico nam, maar dat was niet zo. De fiets koos gewoon zijn eigen weg."

AERTS: 'TEVREDEN MET TWEE TWEEDE PLAATSEN'

"Ik denk dat ik met twee tweede plaatsen best tevreden mag zijn", reageerde Toon Aerts. "Ene Wout Van Aert behaalde vorig jaar hetzelfde resultaat. Ik won toen beide Amerikaanse manches, maar op het einde van het seizoen werd het om de eindzege nog best spannend tussen ons twee. Ik maak mij dus nog geen zorgen over een eventuele eindzege in de Wereldbeker."

VANTHOURENHOUT: 'DIT GEEFT ME VERTROUWEN VOOR HET VERVOLG'

Michael Vanthourenhout maakte het succes van Pauwels Sauzen-Bingoal compleet door in Waterloo een derde plaats weg te kapen, na zijn zegevierende teamgenoot Eli Iserbyt en Toon Aerts. "Door de regen was het parcours heel zwaar geworden. Maar dat het zo erg zou zijn, had ik echt niet verwacht. Toen we de omloop gingen verkennen werd al duidelijk dat iedereen wel op zijn gepaste plaats terecht zou komen. Ik ging vrij vlug in de wedstrijd, op een schuine kant, in de fout en zo konden Eli Iserbyt en Toon Aerts er vanonder muizen."

"Ik was dan in een fikse strijd verwikkeld met Gianni Vermeersch voor de derde plaats. Het duurde tot in de laatste ronde. Toen maakte hij een foutje en kon ik een kloof slaan. Als Vermeersch de leiding nam, had ik wel het gevoel dat ik net iets beter was. Het kwam erop aan geen fouten te maken. Ik heb hard gewerkt in aanloop naar dit veldritseizoen en deze derde plaats geeft me wel vertrouwen voor het vervolg."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer