Sport.be

Veldrijden

Sweeck wint seizoensopener

08.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Laurens Sweeck heeft in Eeklo een aantrekkelijke seizoensopener gewonnen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal reed een hele wedstrijd in de achtergrond, maar schoot dan als een duiveltje-uit-een-doosje in de slotronde toch nog naar de overwinning.

Geen Mathieu van der Poel, die momenteel in Groot-Brittannië rijdt, of Wout Van Aert, die nog aan het revalideren is na zijn zware val in de Ronde van Frankrijkn in Eeklo, maar de eerste manche van de Ethias Cross kende een spectaculair wedstrijdverloop met steeds wisselende kopgroepen. 

Een sterke Eli Iserbyt en Quinten Hermans zaten telkens vooraan in de wedstrijd. De andere renners die mee in de aanval trokken, waren zeer verschillend. Daan Soete, Tom Meeusen, Gianni Vermeersch, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts, ? Allemaal verschenen ze wel eens aan het front.

Opmerkelijk: Laurens Sweeck moest toekijken vanuit de achtergrond, maar maakte dankzij Aerts net op tijd vooraan de aansluiting. De Belgisch kampioen had in de slotfase van de wedstrijd de juiste vlucht gemist en nam in zijn achtervolging Sweeck mee in zijn zog. 

Iserbyt en Aerts ontbonden om beurt hun duivels, maar het was een versnelling van Iserbyt in de zandbak die voor de definitieve beslissing leek te zorgen. Dankzij het afstoppingswerk van Soete fietste Iserbyt een klein kloofje bij elkaar, maar na een slechte passage in de laatste zandstrook greep hij toch nog naast de zege. Sweeck zag zijn kans en met een splijtende demarrage verscheen hij voor het eerst vooraan. 

Op en over Iserbyt snelde Sweeck naar de eerste zege van het seizoen. Iserbyt moest tevreden zijn met een tweede plaats, Hermans vervolledigde de top drie.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer