Sport.be

Veldrijden

Telenet Fidea Lions realiseren toptransfer

01.08.2019 | Erik Duchateau

Belga

Nederlands kampioene en vice-wereldkampioene veldrijden Lucinda Brand zal op 1 januari 2020 Telenet Fidea Lions vervoegen. De 30-jarige renster tekent een contract van twee jaar. In de zomer zal ze een wegprogramma rijden bij Trek-Segafredo.

Afgelopen winter liet Lucinda Brand zich in het veld opmerken met maar liefst 7 overwinningen in 14 crossen. Haar opvallendste overwinningen waren het Nederlands Kampioenschap in Huijbergen en de wereldbekerwinst in zowel Tabor, Namen als Hoogerheide. Verder toonde ze zich ook de sterkste in de Druivencross, Azencross en Bredene.

Op het Wereldkampioenschap in het Deense Bogense moest ze als vice-wereldkampioene na een zenuwslopende wedstrijd enkel nipt de duimen leggen voor Sanne Cant. Ook op de weg kan Brand een schitterend palmares voorleggen, met o.a. tweemaal winst in het Nederlands kampioenschap, de Omloop het Nieuwsblad en de GP Plouay.

De 30-jarige Nederlandse maakt de overstap na drie jaar Team Sunweb. In de winter zal ze in het veld uitkomen voor Telenet Fidea Lions. Haar wegprogramma zal ze rijden in het shirt van Trek-Segafredo.

"De afgelopen winters bouwde ik al wat ervaring in het veldrijden op", legt Brand uit op de website van de Telenet Fidea Lions. "Ik hou er enorm van en wil er graag meer mee doen in de toekomst. Ik wil het veld voorlopig wel met de weg blijven combineren, dus gingen we op zoek naar een vernieuwend concept. Toen kwam er een voorstel om voor Telenet Fidea Lions te rijden in de winter en Trek-Segafredo in de zomer. Dat sprak me meteen aan!"

"De weg blijft voorlopig de leidraad in mijn carrière, maar ik wil de komende jaren meer en meer focussen op de cross. Een uitgebalanceerd veldritprogramma komende winter met opbouw richting de kampioenschappen moet me liggen. Het definitieve programma zal in de loop van de komende weken uitgestippeld worden. Ik heb er in ieder geval al veel zin in!"

Sven Nys, sportief manager bij de Telenet Fidea Lions, is in zijn nopjes met de komst van Brand. "Met Lucinda hebben we nog een toprenster aan ons damesteam toegevoegd. Lucinda is een erg getalenteerde atlete en we zijn er van overtuigd dat de ondersteuning van een gespecialiseerd cyclocrossteam de laatste details aan haar CX prestaties zullen toevoegen. Dankzij de samenwerking tussen Telenet Fidea Lions en Trek-Segafredo zal ze het maximale uit haar capaciteiten kunnen halen, zowel op de weg als in het veld."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer