Sport.be

Veldrijden

Tractor houdt Van der Poel niet tegen bij MTB-debuut

09.05.2019 | Erik Duchateau

Belga

Mathieu Van der Poel heeft zijn mountainbikeseizoen ingezet met een zege in de proloog van de Belgian Mountainbike Challenge. De Nederlander legde donderdag de 18,5 km in La Roche-en-Ardenne af in 42:04.

De winnaar van de Amstel Gold Race was 40 seconden sneller dan zijn landgenoot Hans Becking, tweede in 42:44. De Belgen Quinten Hermans (44:05) en Frans Claes (44:49) werden respectievelijk derde en vierde.

Van der Poel legde zijn proloog als één van de eersten af omdat hij nog naar Antwerpen moest voor de talkshow Gert Late Night. "Iemand zal zeker nog twee minuten van mijn tijd doen. Ik zat vast achter een tractor", verklaarde Van der Poel na zijn proloog aan Het Nieuwsblad. Maar ondanks die tractor volstond de chrono van VdP dus toch ruimschoots voor de dagzege.

De alleskunner van Corendon-Circus bereidt zich in de provincie Luxemburg voor op de eerste wereldbekermanche van het seizoen in het Duitse Albstadt (17 en 19 mei). In 2017 schreef de Nederlander de Belgian Mountainbike Challenge al eens op zijn naam.

Van der Poel ging na een uitmuntend veldritseizoen (32 zeges in 33 wedstrijden) ook op de weg uitstekend van start. In zijn eerste klassieke voorjaar won hij achtereenvolgens de GP Denain, Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Verder was hij ook goed voor etappezeges in het Circuit de la Sarthe en de Ronde van Antalya.

Vrijdag vertrekken de mountainbikers in La Roche voor een 80 km lange rit. De Belgian Mountainbike Challenge eindigt zondag.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer