Sport.be

Veldrijden

Telenet Fidea Lions verlengt drie contracten tijdens Spaanse stage

06.05.2019 | Erik Duchateau

Telenet Fidea Lions

Nicolas Cleppe (23) heeft zijn verblijf bij Telenet Fidea Lions met een jaar verlengd. In de marge van de ploegstage op het Spaanse eiland Mallorca verlengden ook beloften Andreas Goeman (19) en Yentl Bekaert (19) hun contract.

De 23-jarige  Cleppe blijft bij de Telenet Fidea Lions tot 2020. In 2018 won de West-Vlaming het bergklassement in de Tour de Wallonie. In het veld waren zijn overwinning in de Amerikaanse Jingle Cross en een top-10 plek in de Telenet Superprestige in Gavere enkele van zijn opvallende uitslagen. Cleppe maakt al sinds 2011 deel uit van de ploeg.

Ook bij de beloften vielen er twee contractverlengingen te noteren. Yentl Bekaert en Andreas Goeman, beiden 19 jaar, verlengen hun verblijf bij de Telenet Fidea Lions tot aan het eind van hun beloftenperiode in 2021. Goeman eindigde vorig jaar als tweedejaarsbelofte derde in het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee. Hij legde ook beslag op een 15de plek op het WK in het Deense Bogense. Bekaert begon sterk aan het veldritjaar met podiumplekken in Ronse, Hamme en Overijse, maar zag zijn verdere seizoen in rook opgaan na een zware val in de wereldbekermanche in Namen.

"Ik begin al aan mijn negende seizoen bij Telenet Fidea Lions", zegt Cleppe in een reactie op de TFL-website. "De ploeg is voor mij door de seizoenen heen tot een familie uitgegroeid. Ik beschouw mezelf als een teamspeler, al is het in de cross natuurlijk voornamelijk ieder voor zichzelf. Toch draag ik de ploegsfeer hoog in het vaandel. Als positivist hou ik het altijd zo plezant mogelijk. De structuur in de ploeg zit goed. Dat is voor mij heel belangrijk. Ik ben een laatbloeier, mijn beste jaren moeten nog komen. Ik voel dat ik er klaar voor ben. Als derdejaars prof hoop ik een vaste waarde in het veld te worden door regelmatig top 10 te rijden in de klassementswedstrijden."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer