Sport.be

Veldrijden

Betsema: 'Veertien is mooi, maar vijftien is ook goed'

23.02.2019 | Kersten Steurbaut

Belga

Denise Betsema boekte in de Soudal Cyclocross in Leuven haar veertiende overwinning van het seizoen, maar nog is haar zegehonger niet gestild. "Veertien zeges is mooi, maar vijftien is ook wel goed."

De start van Betsema in Leuven was nochtans niet goed. "Ik was wel snel weg, maar reed me in het gedrang in de eerste bocht helemaal klem. Het duurde eerst een ronde om weer even in positie te komen. Daarna heb ik weer een beetje mijn ritme gepakt en ben ik naar voren gekomen."

Betsema voelde zich goed. "Maar het is altijd wel spannend als je slecht start: als de vogels zijn gevlogen en je er niet meer bij kan komen, dan is dat wel balen. Op de technische passage achterin het bosje merkte ik wel dat je er wat tijd kon goedmaken. Ik kon daar de klimmetjes opfietsen, en zo steeds iets dichterbij komen."

Betsema kon zo weer aansluiten bij de drie koploopsters en daar uiteindelijk ook wegrijden. Loes Sels bleek de taaiste concurrente. "Ik voelde achter me gebeuren dat ze er dicht op zat. Maar ik probeerde rustig te blijven en op de meetpunten die je voor jezelf hebt, zag ik toch dat ik uitliep. Ik ben superblij om hier te winnen. Veertien zeges vind ik toch iets mooier klinken dan dertien. Al vind ik vijftien ook wel goed hoor, op naar morgen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer