Sport.be

Veldrijden

Nys profiteert van ploegenspel en pakt 10de zege van het seizoen

23.02.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Thibau Nys heeft in de Soudal Cyclocross Leuven zijn tiende overwinning van het seizoen geboekt. De eerstejaars junior ronde in eigen streek een sterk staaltje ploegwerk perfect af. 'Volgend jaar wil ik in alle wedstrijden meedoen voor de overwinning.'

Belgisch kampioen Ryan Cortjens dook in Leuven als eerste het veld in, maar toen zich even later een kopgroep van drie renners vormde, was de Limburgers niet meer te bespeuren. Thibau Nys tekende voorin wel present en kreeg er het gezelschap van ploegmaat Ward Huybs en Wout Vervoort.

Een aanval van Huybs halfweg cross zette Nys in een zetel. De nummer drie van het BK in Kruibeke speelde het ploegenspel perfect uit en liet Vervoort de kastanjes uit het vuur halen. Met succes. Bij het ingaan van de laatste ronde reed Vervoort het gaatje helemaal dicht.

Eén prik van Nys was voldoende om zijn slag te slaan en naar de tiende overwinning van het seizoen te soleren. Huybs mocht als tweede mee op het podium. Vervoort moest ondanks alle inspanningen tevreden zijn met een derde plaats.

NYS: '10 ZEGES, DAAR HAD IK OP VOORHAND VOOR GETEKEND'

Bij het overschrijden van de aankomst stak Thibau Nys twee handen in de lucht. Tien zeges, dat hij voor de start van het seizoen niet verwacht. Zeker niet als eerstejaars. "Hier had ik op voorhand voor getekend. Zeker omdat ik ook een aantal 'dikke' crossen heb gewonnen. Bovendien stond ik op het podium op het BK en het EK, werd ik derde in de wereldbeker en sta ik derde in de UCI-ranking. Veel beter kan niet."

"Vandaag heb ik optimaal kunnen profiteren van het ploegenspel. Dankzij de aanval van Ward kon ik in het wiel van Wout kruipen, maar met het oog op de slotwedstrijd in Oostmalle is dat niet slecht. Ook daar wil ik graag nog op het hoogste trapje van het podium staan."

Intussen blikte Nys ook al voorzichtig vooruit naar het volgende seizoen. "Als tweedejaars wil ik dan proberen te domineren en iedere wedstrijd meedoen voor de overwinning."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer