Sport.be

Veldrijden

Betsema pakt 13de zege van het seizoen

17.02.2019 | Ward Bollen

Belga

Denise Betsema (Marlux-Bingoal) heeft zondag in de Brico Cross van Hulst zijn dertiende zege van het seizoen geboekt. Het podium kleurde volledig Nederlands.

Annemarie Worst nam de beste start. In haar spoor volgden onder anderen landgenotes Maud Kaptheijns en Inge van der Heijden. Wereldkampioene Sanne Cant posteerde zich op de vierde plaats. Worst onderhield het tempo en zette in de eerste ronde meteen druk op de rest. Denise Betsema ging als enige in de achtervolging.

Met nog drie ronden voor de boeg volgde Betsema op 10 seconden van Worst. Cant had ondertussen het gezelschap gekregen van Van der Heijden en Katherine Compton. Het trio volgde op een halve minuut van de leidster. Betsema bleef doorrijden en kwam halfcross bij Worst.

Net voor het ingaan van de voorlaatste ronde liet Betsema Worst achter zich. Van der Heijden en Compton keken al tegen een achterstand van 25 seconden aan. Cant was ten val gekomen en zou zelfs de top tien niet meer halen.

Betsema begon aan de slotronde met 17 tellen op Worst. Van der Heijden volgde als derde met achter haar Katherine Compton, Ceylin del Carmen Alvarado, Laura Verdonschot, Loes Sels, Ellen Van Loy en Maud Kaptheijns. Betsema hield haar tempo aan en pakte nog meer voorsprong toen Worst in de slotronde een foutje maakte. Betsema kwam solo aan en mocht voor de dertiende keer dit seizoen juichen.  

REACTIE

"Ik kan niet anders dan blij zijn na twee zeges op rij", zei Betsema. "Ik sluit op een schitterende manier mijn seizoen af. Annemarie Worst begon furieus aan de koers. Ik hield me toch ietwat in en kon pas later aansluiten. Tot ik zelf ging aanvallen. Dertien is eigenlijk een ongeluksgetal. Dus wil ik er alles aan doen om mijn zegeaantal toch nog wat verder aan te dikken. Dat kan dus nog komend weekend in Leuven of Oostmalle. Daar ga ik opnieuw vol voor de overwinning", besloot de Nederlandse.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer