Sport.be

Veldrijden

Betsema de beste in Maldegem

06.02.2019 | Erik Duchateau

Belga

Denise Betsema heeft de Parkcross in Maldegem op haar naam geschreven. De 26-jarige Nederlandse haalde het voor Laura Verdonschot. Wereldkampioene Sanne Cant werd zesde.

Laura Verdonschot dook als eerste het veld in in deze Brico Cross, voor Europees kampioene Annemarie Worst, Denise Betsema, Ellen Van Loy en Sanne Cant. Nog in de eerste ronde sloeg laatstgenoemde op een zandstrook tegen de vlakte. Het zorgde meteen voor een kloof voorin. Van de val van Cant maakten Verdonschot, Betsema en Worst immers dankbaar gebruik en zij konden hierdoor enkele seconden voorsprong pakken op de rest.

De Nederlandse Yara Kastelijn repte zich eveneens naar voor en zo kregen we vier leidsters. Achter dit kwartet volgde Ellen Van Loy met Sanne Cant in haar wiel. Bij het ingaan van de tweede ronde versnelde de Nederlandse Annemarie Worst met haar landgenote Denise Betsema in haar zog. Verdonschot en Kastelijn volgden op een handvol seconden. Cant had dan al een achterstand van 15 seconden.

In de derde ronde smolten de twee duo's weer samen en zo vormden Verdonschot, Betsema, Kant en Katselijn opnieuw de kopgroep. Cant en Van Loy keken tegen een achterstand van 25 seconden aan. Voor Verdonschot ging het even te snel en zij verloor voeling vooraan. In de zandstrook maakte Kastelijn een foutje, zorgde voor oponthoud, waardoor Verdonschot weer haar karretje voorin kon aanpikken.

Cant werd ondertussen voorbij gesneld door Van Loy, de Italiaanse Alice Maria Arzuffi en de Amerikaanse Katherine Compton. Worst ging voorin onderuit en dat was het sein voor Betsema en Verdonschot om te gaan versnellen. Kastelijn bleef andermaal steken in het zand waardoor de twee ploeggenoten Verdonschot en Betsema verder konden uitlopen.

Kastelijn sloeg daarop opnieuw tegen de vlakte waardoor de twee leidsters vrij spel kenden voor de zege. Betsema vatte de slotronde aan met 7 seconden voorsprong op Verdonschot en 10 seconden op Worst. Aan die eerste drie posities wijzigde niets meer en zo kon Betsema het zegegebaar maken in het Sint-Annapark. Worst vervolledigde het podium, Kastelijn legde beslag op de vierde plaats, Arzuffi op de vijfde en Cant op de zesde.

De volgende grote afspraak in veldritland is zaterdag de Krawatencross in Lille, de afsluitende manche van de DVV Verzekeringen Trofee.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer