Sport.be

Veldrijden

Van der Heijden pakt verrassend goud bij vrouwen beloften

03.02.2019 | Niels Dirkx

Belga

De negentienjarige Nederlandse Inge van der Heijden heeft zondag de wereldtitel veldrijden bij de vrouwen beloften veroverd.

In het Deense Bogense haalde Van der Heijden het enigszins verrassend voor haar landgenotes Fleur Nagengast en Ceylin del Carmen Alvarado. De Italiaanse Silvia Persico werd de eerste niet-Nederlandse op de vierde plaats. Op de erelijst volgt Van der Heijden de Britse Evie Richards op.

Marthe Truyen werd eerste Belgische op de veertiende plaats. Axelle Bellaert en Jinse Peeters eindigden verderop in de achtergrond op plaatsen 18 en 24.

Belgiƫ blijft voorlopig steken op vier medailles. Sanne Cant verlengde zaterdag haar titel bij de elite vrouwen. Eli Iserbyt, ook titelverdediger, haalde zilver bij de beloften. Witse Meeussen en Ryan Cortjens waren goed voor zilver en brons bij de junioren.

Om 15 uur is het de beurt aan de elite mannen. De Nederlander Mathieu van der Poel start als topfavoriet. Zijn belangrijkste uitdagers zijn drievoudig titelverdediger Wout van Aert en Belgisch kampioen Toon Aerts.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer