Sport.be

Veldrijden

Geen derde wereldtitel voor Iserbyt bij de beloften

02.02.2019 | Ward Bollen

Belga

Tom Pidcock heeft Eli Iserbyt zaterdag in Bogense van een derde wereldtitel bij de beloften gehouden. De Brit won na een indrukwekkende prestatie.

Antoine Benoist had de beste start, maar Iserbyt nam het initiatief al snel over. Na twee ronden reden nog veertien crossers in het leidende peloton. Door een fietswissel was uitdager Pidcock daarna op achtervolgen aangewezen. Iserbyt zette door en alleen de Zwitsers Rouiller en Kuch konden eventjes mee. Uiteindelijk zou de Brit halverwege koers de kloof kunnen dichten en hij ging meteen op en over onze landgenoot.

Pidcock was helemaal los en fietste zelfs meer dan 20 seconden weg en zou aan de finish 15 seconden overhouden. Het brons ging naar de Fransman Antoine Benoist op 23 seconden. De Tsjech Kopecky werd vierde, de Italiaan Dorigoni vijfde. Geen record en een derde WK-titel bij de beloften dus voor Iserbyt na 2016 en 2018.

REACTIES

"Alleen goud telt. Maar goed, over een paar dagen ben ik misschien wel tevreden met dit zilver, alleen weet niemand nog volgend jaar wie tweede werd op een WK", reageerde Iserbyt na de koers.

Ik kwam naar hier voor goud, dan is het moeilijk om tevreden te zijn met zilver. Het kon slechter, maar ik wilde graag in schoonheid afscheid nemen bij de beloften en dat goud pakken. Dat is niet gelukt." 

"Het was nog geen koers van 50 minuten, dat tempo moet je wel kunnen volhouden. Als je dat niet kan, dan houd je er beter mee op. Ik startte snel, inderdaad, maar dat was ook het plan. Ik zag ook dat Pidcock wat verder zat, dus moest ik wel volle gas geven. Ik heb daar ook geen spijt van."

Pidcock kwam terug op zijn wiel en ging hem meteen voorbij. "Hij had een versnelling in de benen die ik vandaag niet had en ik maakte ook iets te veel fouten. Hij had een topdag, ik niet en dat is spijtig, maar hij is de verdiende winnaar. Al snel pakte hij 20 seconden en toen had ik net even een dipje. Ik wou nog wel, maar hij was al ver en dan ben ik voluit voor dat zilver gegaan."

"De voorbije dagen was ik rustig, maar sinds gisterenavond en ook vanmorgen begon ik nerveus te worden voor deze wedstrijd", deed de kersverse wereldkampioen zijn verhaal. "Nochtans vond ik hier een snel parcours op mijn maat en wilde ik echt uitpakken."

In het begin liep het nog wat stroef voor Pidcock, maar uiteindelijk haalde hij Iserbyt bij en liet hij hem meteen ook achter zich. "Ik wilde Iserbyt aanvallen op een plaats waar hij het niet zou verwachten en dat deed ik meteen. Ik ging hem aan een rotvaart voorbij en daarna bleef ik het tempo hoog houden. Ik wist gewoon dat hij heel goed zou moeten zijn om daar een antwoord op te kunnen bieden. Het was ook beter om voorop te rijden, dan kon je je eigen lijnen kiezen. In vorige wedstrijden had ik gemerkt dat ik ook te veel fouten maakte als ik in het wiel zat. Dus ging ik voluit."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer