Sport.be

Veldrijden

Kielich wint BK veldrijden bij de beloften

13.01.2019 | Ward Bollen

Belga

Timo Kielich van Steylaerts-777 is de nieuwe Belgische kampioen bij de beloften. Hij won in Kruibeke solo voor Lander Loockx en Niels Vandeputte.

Het parcours in Kruibeke was door de regen van afgelopen nacht en zondagvoormiddag herschapen tot een loodzware en modderachtige omloop met aartsmoeilijke schuine kanten. De start werd ontsierd door valpartijen meteen na de start. Het was Kielich die zich het best wist te handhaven en de rest op sleeptouw nam.

Lander Loockx en Toon Vandebosch pikten aan, maar lang konden ze het tempo van Kielich niet aan. Na een ronde telde hij al 32 seconden bonus. Niels Vandeputte was niet ver op een vierde plek.

Kielich was niet te houden, in de achtervolging moest Vandebosch een gaatje laten en was het Vandeputte die aansloot bij Loockx. Vandebosch viel terug, het duo Loockx-Vandeputte zou strijden om plek twee en drie. De mountainbiker uit Alken maakte amper fouten op het glijparcours in Kruibeke en soleerde groots naar de zege.

In de strijd om de tweede plaats profiteerde Loockx van enkele foutjes van Niels Vandeputte en reed hij naar zilver. Kielich volgt op de erelijst Thijs Aerts op die zondag start bij de profs.

"Ik schoof snel op na die massale valpartij en kwam op de eerste plaats. Daar hield ik een hoog tempo aan en opeens had ik een gaatje. Ik besloot gewoon de hele tijd dat tempo te houden en dat lukte. Het was zaak om hier de focus te houden, proberen zo weinig mogelijk fouten te maken. Iedereen maakt hier fouten, ik ook, maar gelukkig zonder al te veel erg en ik verloor er niet veel tijd door."

"In de voorlaatste ronde zat ik zelfs tegen de krampen aan. Omdat het zo lastig was, maar ook omdat je hier voortdurend op en af je fiets moet springen en dat werkt op je spieren."

TWEEDEJAARSNIEUWELINGEN

Bij de tweedejaarsnieuwelingen soleerde Jente Michels met ruime voorsprong naar de Belgische driekleur. De eerste passage aan de finish telde hij al bijna een halve minuut voorsprong achtervolger Mauro Delmé. Verderop zat een trio met Renzo Geurs, Mathis Avondts en Brent Blommen. Delmé pakte zilver op 1"07" van de winnaar. In de strijd om het brons ging Mathis Avondts in de slotronde nog voorbij Brent Blommen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer