Sport.be

Veldrijden

Sels viert in Gullegem

05.01.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Loes Sels heeft de veldrit in Gullegem gewonnen. Ze haalde het solo voor Europees kampioene Annemarie Worst en Nikki Brammeier.

Sels en Worst begonnen uitstekend aan de wedstrijd en reden vrijwel meteen weg van het pak. Enkel Brammeier kon de aansluiting maken. De drie leiders vonden elkaar uitstekend en verhinderden zo dat Ellen van Loy en Yara Kastelijn konden terugkeren.

In de laatste ronde reed Sels weg van Worst en Brammeier en kwam solo over de meet. Worst vloerde Brammeier in de spurt voor de tweede plaats. Kastelijn werd vierde, Van Loy legde beslag op de vijfde plaats.


"Ik wist dat ik alleen moest toekomen, want in de sprint zou Worst me wel kloppen", verklaarde Sels. "Ik voelde dat Worst aan het stilvallen was en dat mijn kansen toenamen. Ik voelde me de hele wedstrijd goed. Op de rechte stukken was ik beter dan Worst, maar de technische stroken verliepen iets minder naar mijn zin."

"Voor de eerste keer sinds lang kon ik nog eens pijnvrij fietsen. Na Namen kreeg ik last aan de rug en door de opvolging van crossen was er weinig recuperatie mogelijk. Een bezoekje aan de kinesist bracht wel wat soelaas. Volgende week zaterdag mik ik op een podiumplaats op het BK in Antwerpen. Sanne Cant is misschien net iets beter dan mezelf, maar een kampioenschap moet toch altijd gereden worden. Ik ben er klaar voor."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer