Sport.be

Veldrijden

Van der Poel: 'Nog eens leuk om mee te maken'

23.12.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Mathieu van der Poel pakte in de Telenet UCI World Cup Soudal Classic in Namen zijn zeventiende zege van het seizoen. De Nederlander amuseerde zich op de Citadel. "Dit is één van de zwaarste crossen van het seizoen."

"Blij om te winnen vandaag". Zo omschreef Mathieu van der Poel zijn manoeuvre bij het overschrijden van de eindmeet. "Dit is een lastige cross in deze omstandigheden. Vorig jaar was ik hier niet honderd procent, vandaag wel. Ik had er nog eens zin in. Een echte cross waarin we bijna onherkenbaar waren. Dat is leuk om nog eens mee te maken."

Koud vond hij het evenwel niet. "Het is de ideale temperatuur om te crossen vandaag, zo rond de tien graden. Koude en modder: da's het liefste wat ik doe. Dat mag van mij wel meer voorkomen. Dit is één van de zwaarste crossen van het seizoen." Van der Poel verhulde tot ontsteltenis van leider Toon Aerts dat hij niet naar Pontchateau trekt en dus niet echt bezig is met het klassement. "Door in Amerika niet te rijden, heb ik dit klassement zowat verzaakt."

De vorm blijft maar pieken. "Het is moeilijk om te zeggen of ik beter word. Vandaag was ik top. Dat gevoel moet je dan gewoon zo lang mogelijk volhouden." Dat MVDP door zijn dominantie de aandacht van de cross vermindert, wil de Nederlander niet horen. "Dat heb ik vandaag niet gemerkt in ieder geval. Het was weer erg druk op de cross. De echte crossliefhebber zal altijd blijven komen kijken." Al zou hij graag af en toe eens weer in duel willen gaan met Aerts of Wout van Aert. "Ik kan natuurlijk moeilijk wachten om zo een duel te winnen. Misschien dat het anders had gelopen mocht Wout beter uit de startblokken gekomen zijn."

Er was wat commotie ontstaan omdat van der Poel zich negatief uitgelaten had over het uitrijden van van Aert na wedstrijden. "Maar ik moest ook zelf in de krant lezen dat er een reglement over bestaat. Dat wist ik niet. Dan was ik ook fout om daar iets over te zeggen. Het viel op dat het langer duurde dan normaal. Hij mag zeker op de rollen rijden, maar niet ten koste van ons geduld."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer