Sport.be

Veldrijden

Hermans geloofde niet in zege, Meeusen bedankt Mathieu

22.12.2018 | Kersten Steurbaut

Belga

Quinten Hermans ging lang goed mee met Mathieu Van der Poel, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een tweede plaats. Tom Meeusen toonde zich een gelukkige derde.

"Ik heb eigenlijk nooit in de zege geloofd", blikte Hermans terug op zijn sterke wedstrijd. "Ik was verrast dat Mathieu zo lang heeft gewacht om het verschil te maken. Ik probeerde wel druk te zetten, maar voelde ook dat Mathieu te snel was. Hij had de wedstrijd volledig onder controle. Het doet wel deugd dat ik Mathieu zo lang in het vizier kon houden."

Voor Meeusen betekende de derde plaats zijn tweede podiumplek van het seizoen. "Mathieu had me vooraf gezegd dat hij me als kerstcadeau mee op het podium zou helpen", verklapte de ploegmaat van Van der Poel. "Hij heeft één keer gewacht, zodat ik vooraan terug kon aanpikken."

"Daarna hoopte ik op mijn eigen tempo naar de derde plaats te rijden, maar door de druk van Pidcock en Vantourenhout moest ik een hele wedstrijd à bloc rijden. Het was een hele wedstrijd afzien. Die actie van Mathieu heeft me even geholpen, maar ik heb er uiteindelijk zelf hard voor moeten vechten."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer