Sport.be

Veldrijden

Van der Poel: 'Ze hebben me onder druk gezet'

22.12.2018 | Kersten Steurbaut

Belga

Mathieu Van der Poel boekte in Sint-Niklaas zijn zestiende overwinning van het seizoen. De Nederlander kreeg meer weerwerk dan verwacht, maar haalde alsnog makkelijk de zege binnen.

In tegenstelling tot Van Aert en Aerts nam Van der Poel een dag voor de wereldbeker in Namen de Soudal Waaslandcross er graag bij in de drukke eindejaarsperiode. "Het was al een aantal jaar geleden dat ik hier aan de start stond, dus was het leuk om er nog eens bij te zijn. Bovendien heb ik in de wereldbeker geen klassement te verdedigen. Er was dan ook geen reden om hier niet te rijden."

Van der Poel kreeg in Sint-Niklaas meer weerwerk dan verwacht. "Met het oog op de zware cross in Namen was het mijn bedoeling om iets trager te starten, maar andere jongens versnelden en zo werd het toch nog best een lastige cross. Ook omdat de zandpassages er heel zwaar bij lagen. Bovendien bleef Quinten Hermans heel lang druk zetten en koerste je door de wind voortdurend tegen de limiet. Op dit parcours mocht er dus niets fout lopen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer