Sport.be

Veldrijden

Pim Ronhaar wint bij de junioren in Koksijde

25.11.2018 | Ward Bollen

Belga

De Nederlandse veldrijder Pim Ronhaar heeft zondagvoormiddag de UCI Telenet World Cup in Koksijde bij de junioren op z'n naam geschreven. De Europese kampioen soleerde in het zand naar de overwinning en volgt daarmee zichzelf op.

Al meteen na de start nam Ronhaar het initiatief en kliefde als beste door het zand. Vijf renners bleven na de tweede ronde vooraan over. Ploegmaat Witse Meeussen was van de partij en met Thibau Nys zat nog een tweede Belg in het kopgroepje, dat verder bestond uit de Duitser Tom Lindner en de Nederlander Luke Verburg.

Ronhaar was duidelijk de beste en plaatste enkele stevige versnellingen. Nys en Verburg moesten lossen, ook Meeussen en Linder kraakten, maar plooiden niet helemaal. Meeussen hield het langst stand, maar ook hij moest zich uiteindelijk logischerwijze gewonnen geven. Ronhaar grijpt zo zijn eerste zege sinds het Europees kampioen in eigen land. Witse Meeussen en Tom Lindner vervolledigden het podium.

Witse Meeusen behoudt door de tweede plek wel zijn leidersplaats in het klassement van de Wereldbeker. Hij heeft 170 punten. Ronhaar is tweede met 117 punten, Thibau Nys volgt als derde met 91 punten.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer