Sport.be

Veldrijden

Thijs Aerts kroont zich tot Belgisch kampioen bij de beloften

10.01.2016 | Ward Bollen

Belga

Thijs Aerts is de nieuwe Belgische kampioen in het veld bij de beloften. Het podium in Lille kleurde volledig groen en geel, met Daan Soete die zilver pakte en het brons voor Quinten Hermans, drie renners van Telenet-Fidea.

De wedstrijd in Lille werd ontsierd door een massale valpartij meteen na de start en dus besliste de jury om de cross stil te leggen en een nieuwe start werd genomen. Eli Iserbyt was het voornaamste slachtoffer. Even was er sprake dat de topfavoriet naar het ziekenhuis zou gebracht worden, maar na plaatselijk onderzoek bleek zijn blessurelast mee te vallen. Geen breuken voor de kopman van het Telenet-Fidea Cycling Team, wel schaafwonden en hij klaagde over pijn aan elleboog en heup. Een nieuwe start werd gegeven en het was Daan Hoeyberghs die de eerste ronde voor zijn rekening nam.

Al vrij snel kregen we een groepje met vier renners op kop: Hoeyberghs in de tang met drie beloften van Telenet-Fidea: Daan Soete, Quinten Hermans en Thijs Aerts. Toen Daan Soete versnelde halfweg cross, moest Hoeybergs diep in zijn krachten tasten. Hij dichtte het gaatje en Thijs Aerts zag zijn kans schoon en versnelde op zijn beurt. Lange tijd schommelde de voorsprong rond 10 seconden, maar bij het ingaan van de laatste ronde moest Hoeyberghs dan toch het hoofd buigen en steeg de bonus naar 16 seconden. Dat volstond voor de Belgische titel voor Thijs Aerts, jongere broer van revelatie Toon Aerts.

In het slot versnelde Soete en reed hij naar zilver. Door een foutje in de zandstrook moest Hoeyberghs ook het brons laten aan Quinten Hermans, één, twee en drie dus voor Telenet-Fidea.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer