Sport.be

Veldrijden

Belofte Hoeyberghs imponeert in Loenhout

29.12.2015 | Niels Rouvrois

Belga

Daan Hoeyberghs toonde zich de sterkste belofte in Loenhout (bpost bank trofee). De Belg van BKCP-Corendon haalde het solo voor het duo van Telenet-Fidea Quinten Hermans en Daan Soete. Hoeyberghs verstevigt ook zijn leiderspositie in het klassement.

De duo's Hoeyberghs en Adam Toupalik (BKCP-Corendon) en Soete en Hermans (Telenet-Fidea) rukten zich al snel los van de rest van het peloton. Wat volgde was een tactisch steekspel op de snelle omloop. Meest bedrijvige was Hoeyberghs, die de rest meermaals onder druk zette. En dat loonde in de slotfase. Met nog twee ronden te gaan had Hoeyberghs een kleine voorsprong en die stond hij niet meer af.

"Dit doet deugd na twee tweede plaatsen het voorbije weekend. Dit is een ideaal parcours voor mij en ik ging ook heel goed van start. Ik had meteen de goeie benen te pakken en heb volop druk gezet", aldus Hoeyberghs, die zijn leidersplaats in het klassement verstevigt. "39 seconden is een mooie voorsprong. Anderzijds voorspellen ze donderdag een beetje regen dus het zou vrijdag in Baal wel eens een heel andere wedstrijd kunnen worden."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer