Sport.be

Veldrijden

Jaspers neemt revanche met dubbelslag in Ruddervoorde

08.11.2015 | Gert-Jan Weyters

Belga

Jappe Jaspers heeft de derde manche in de Superprestige op zijn naam geschreven bij de junioren. De renner van Enertherm-BKCP soleerde naar de zege in Ruddervoorde en haalde het voor de Nederlander Thijs Wolsink en Seppe Rombouts.

Jaspers nam al meteen in de eerste ronde het heft in handen. Een valpartij in de volgende ronde leek even roet in het eten te gooien, maar bleek zonder erg. In de achtervolging was het kersvers Europees kampioen Jens Dekker die op zoek ging naar Jaspers, maar echt dicht kwam hij niet. In de laatste ronde zag hij nog Seppe Rombouts en Thijs Wolsink terugkeren. Het trio kwam evenwel te laat om nog een bedreiging te vormen voor Jaspers.

Jaspers soleerde naar de zege, zijn zesde van het seizoen. In de sprint om de tweede plaats haalde Wolsink het voor Rombouts. Dekker werd vierde en moet daardoor de leiding in de Superprestige afstaan aan Jaspers.

"Dit is wel een revanche voor het EK zaterdag", zegt hij. Jaspers was een van de topfavorieten, maar werd door pech genekt en eindigde op een teleurstellende zestiende plaats. "Mijn ketting liep toen maar liefst drie keer af", zegt hij. "En ook de 'cassette' van mijn wiel brak dan nog eens af. Mentaal ben je dan gebroken. Het was een rotdag. Ik ben blij dat ik hier vandaag kan winnen en die teleurstelling kan doorspoelen."

Bij de nieuwelingen haalde Niels Vandeputte het na een spannende wedstrijd. Hij versloeg met kleine voorsprong de Nederlander Tomas Kopecky die vorige week op de Koppenberg won. In de sprint om de derde plaats versloeg Arno Van den Broeck de Nederlander Mees Hendrikx.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer