Sport.be

Veldrijden

Iserbyt verslaat ploegmaat Hermans

25.10.2015 | Niels Rouvrois

Belga

De Topsport Vlaanderen Superprestige voor beloften in Zonhoven werd een prooi voor Eli Iserbyt. De eerstejaarsbelofte van Young Telenet-Fidea Cycling Team versloeg zijn ploegmaat Quinten Hermans en is ook meteen de nieuwe leider.

Daan Hoeyberghs (BKCP-Corendon), winnaar van de eerste manche in Gieten, mocht als derde mee op het podium. Opvallend: Iserbyt (derde in Gieten), Hermans (tweede in Gieten) en Hoeyberghs hebben nu alle drie 28 punten, maar als laatste winnaar staat Iserbyt helemaal bovenaan. "Mijn start vandaag was wel niet super", doet de West-Vlaming zijn verhaal. "Dat is wel vaker het geval. Maar ik schoof snel op. In die zandstroken zit je best niet te ver."

In tegenstelling tot Iserbyt nam Hermans wel een vliegende start. "Het was niet de bedoeling om zo snel solo te rijden, maar plots was daar die voorsprong en die wilde ik ook niet zomaar uit handen geven. Ik probeerde verder weg te rijden, maar ik had wel in de gaten dat Eli en Yorben (Van Tichelt, red.) naderden. Eli speelde het uiteindelijk proper door alleen het gat dicht te rijden. In de laatste ronde was hij gewoon te sterk."

Iserbyt bevestigt. "Met Yorben naar Quinten rijden, had ik nooit gedaan. In de voorlaatste ronde kon ik Yorben lossen in de kuil. Toen heb ik niet meer getwijfeld. Maar het was wel enorm zwaar. Die wijziging in de kuil is niet van de poes. En dan bedoel ik die loopstrook omhoog. Niet evident met mijn korte beentjes."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer